Electrolux erittäin tyytyväinen Personaan – “Kandit ovat pelkkää priimaa”

“On sellainen tunne, että me olemme heille tärkeitä. Persona todella haluaa pitää huolta meistä”, sanoo Electroluxin henkilöstöpäällikkö Netta Riihelä.

Johtava kodinkonevalmistaja ja maahantuoja Electrolux luottaa rekrytoinneissa Personan osaamiseen.

“Personan toiminta on todella tehokasta ja nopeaa”, Riihelä kuvailee.

Electroluxin 70 hengen organisaatio on Suomessa alan suurin. Siihen kuuluvat myynti, markkinointi, talous, hr ja ostopalvelut. Yhtiö hoitaa osan rekrytoinneista itse, mutta tietyissä tilanteissa rekrytointikumppani on kätevämpi ratkaisu.

“Se säästää aikaa ja resursseja. Meillä on vahva brändi eli saamme paljon hakemuksia ja niiden läpikäyminen aiheuttaa paljon työtä. On paljon kätevämpää, että homman hoitaa Personan kaltainen yhteistyökumppani, joka tuntee meidät ja meidän tarpeet.”

“Persona on ylittänyt meidän odotukset. Ollaan oltu todella tyytyväisiä”, Riihelä lisää.

”Persona todella kuuntelee meidän toiveita”

Prosessi alkaa palaverilla, jossa Electrolux kertoo toiveensa tulevan rekrytoinnin suhteen.

“Personan ihmiset kuuntelevat todella herkällä korvalla meidän toiveita ja tekevät taustatyöt erittäin hyvin”, Riihelä kehuu.

Sen jälkeen rekrytointi sujuu nopeasti ja tehokkaasti. Persona esittelee Electroluxille toiveesta riippuen 1-5 haastateltavaa kandidaattia.

“Kandit ovat olleet pelkkää priimaa. Meille on tullut positiivinen ongelma, koska niin hyvistä tarjokkaista on ollut vaikea valita. Oikeastaan olisimme voineet valita kenet tahansa. Sellaista tilannetta harvemmin tulee.”

“Persona briiffaa kandidaatit haastattelua varten todella hyvin ja kohtelee heitä muutenkin niin hyvin, että hakijoille jää hyvä fiilis meistä.”

Aina hyvistä hakijoista ei ole pakko valita, vaan voi ottaa molemmat.

“Kun haimme kuluttajapuolen asiakaspalveluun henkilöä, niin kakkoskandidaatti oli niin hyvä, että halusimme hänet ehdottomasti taloon. Tiesimme, että meillä on aukeamassa toisaalla positio ja palkkasimme hänet siihen. Saimme kaksi yhdellä iskulla.”, Riihelä myhäilee.

Personan nopeus ihastuttaa

Electrolux käyttää kumppania varsinkin korvausrekrytoinneissa, jolloin nopeus korostuu.

“Kun Persona hoitaa hommaa, puhutaan viikoista, eikä kuukausista. Heidän toimintansa on hyvin suoraviivaista, eikä tule mitään sähläystä.”

“Mutta pelkkä nopeus ei riitä sillä virherekrytoinnit tulevat kalliiksi. Siksi on tärkeää, että meillä on kumppani, joka tuntee meidät hyvin ja ymmärtää, mitä haluamme.”

Electrolux on kokeillut monia muitakin rekrykumppaneita, mutta mieltynyt Personaan.

“On sellainen tunne, että me olemme heille tärkeitä. Persona todella haluaa pitää huolta meistä.”, Riihelä kiittää.